Kevin Bacons Hoofdressing 1ltr

€ 17,50
Op voorraad
SKU
Kevin Bacons Hoofdressing 1ltr

DE OPINIE VAN EEN VAKMAN

"Al meteen bij het aanbrengen zie je dat de zalf direct in de hoornschoen doordringt.
Een regelmatig gebruik zorgt voor gezond en elastisch hoorn".
- Yves Joosen,
Hoefsmid

KEVIN BACON’S HOOF DRESSING
LAURIERZALF VOOR HET ONDERHOUD EN DE BESCHERMING VAN DE HOEVEN VAN HET PAARD

Om de soepelheid, elasticiteit en de juiste balans van de hoeven van het paard te behouden, moeten ze onder meer behandeld worden met producten van de beste kwaliteit.
Hoof Dressing past perfect in deze filosofie.

Hoof Dressing is een 100% natuurlijk product dat al meer dan 32 jaar op ambachtelijke wijze wordt gemaakt. Het is gebaseerd op dierlijke vetten en een door maceratie verkregen extract van verse laurierblaadjes.

Hoof Dressing dient niet alleen om de hoeven van uw paard mooi te laten glanzen. Deze zalf dringt diep in de door hoornschoen om zijn voedende substanties af te geven.

Regelmatig gebruik van dit product voorkomt uitdroging van de hoornwand, beschermt tegen vocht en bevordert de hoorngroei.

Dankzij deze opmerkelijke eigenschappen wordt Hoof Dressing gebruikt en aanbevolen door alle vakmensen uit de paardensport.

Zoals alle natuurlijke vetten, wordt onze Hoof Dressing harder in de winter omdat het geen weekmakers of aardoliederivaten* bevat.

Daarom hebben we een speciale versie voor de winter ontwikkeld die 25% meer oliën bevat zodat onze zalf ook bij lagere temperaturen goed smeerbaar blijft. 

*gebruikt in sommige andere merken:

- weekmakers geven het vet weliswaar een constante consistentie, maar drogen de hoefwand uit.

- aardoliederivaten zoals paraffine en teer verstoppen de poriën van het hoorn zodat de hoef niet kan ademen en sluiten de anaerobe bacteriën in de hoef op .... dat geeft ze de kans zich snel te vermenigvuldigen wat tot rotstraal kan leiden. 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kevin Bacons Hoofdressing 1ltr
2018 BR4U, Manege Vaesrade BV / Bemelmans Ruitersport / BR4U, KvK 14097095, Btw Nr. NL819126627B01