Het verhaal van « Kevin Bacon’s » hoefvet begon begin jaren 1980 in mijn slagerij en delicatessenwinkel in de buurt van Luik (België).

Ik had juist een merrie gekocht met een afgescheurde verzenwand en kon niets vinden om het hoorn weer terug te laten groeien. Uiteindelijk raadde een vriend me aan om te proberen mijn eigen hoefvet te maken – iets dat gezien mijn beroep relatief gemakkelijk zou moeten zijn.

 

De resultaten waren vanaf het eerste moment erg bevredigend. Ik verkocht mijn product in het begin alleen aan mensen uit mijn kennissenkring totdat een vriendin het aan de internationale springruiter Kevin Bacon stuurde die er onmiddellijk enthousiast over was. Ik vroeg hem daarom of hij zijn naam aan deze hoefzalf wilde verbinden.  

Vanaf dat moment begon mijn kleine bedrijfje te groeien. In het begin vervaardigde ik één keer per week 200 kg hoefvet als ik klaar was met mijn werk, toen werd dat twee keer per week, en toen drie keer per week, enz.!

Het werd nodig om groothandelaren te vinden om mijn product aan hoefsmeden en zadelmakerijen te distribueren.